La meva experiència amb Git des de Windows ha estat des de sempre una història d’amor molt complicada, els programadors amb Linux, quan obrim el terminal sentim el poder de les comandes i allò no te fi fins que alguna comanda et carrega la partició o la gràfica i no saps com resoldra-ho, però vaja això passa quan explorar; …i això forma part de la nostra pròpia naturalesa.

Actualment treballo amb Windows,  el meu IDE és NetBeans  i a l’hora de programar amb un equip (o no) és fa necessari treballar amb subversion utilitzant la plataforma Bitbucket.

Per poder treballar amb git a través de la plataforma Bitbucket el primer que necessitem és instal·lar Git al nostra sistema operatiu des d’on treballem localment.

  1. Baixar-se i instal·lar Git localment. (Ho instal·lem amb les opcions prefeterminades)
  2. Una vegada instal·lat, executem des del buscador  Git CMD (Notareu que l’estètica és més la d’una terminal Linux, però la idea d’utiltizar aquesta terminal no és pas estètica.) des de la terminal ens ubiquem al directori on tenim el nostre projecte local. Per exemple, en el meu cas hi tinc un projecte en Laravel dins de XAMPP al directori  següent:
    C:\xampp\htdocs\laravel51>
  3. Quan siguem en aquest punt hem d’executar la següent comanda:
    git init

    Si tot ha anat bé després de la comanda git init ens hauria de mostrar un missatge similiar a:

    Initialized empty Git repository in C:/xampp/htdocs/tudirectorio

    i a continuació

    git remote add origin https://USER@bitbucket.org/USER/PROJECT.git

    El que veieu en negreta s’ha de substituïr pels vostres valors que trobareu dins de Bitbucket, aquesta informació la trobareu just després de crear un repositori a bitbucket.

  4. Per poder pujar el vostre projecte a Bitbucket  un cop haguem inicialitzar git a la nostra màquina cal que executem les següents comandes:
    git add .
    git commit -m "First pull" (Es important que les comes siguin dobles)
    git push origin master

    A continuació us demanarà la contrasenya i després de posar-la apretem intro i… boilà!

    El teu projecte comenárà a pujar tots els fitxers del teu repositori local al repositori remot en aquest cas a la plataforma Bitbucket.

Acerca del Autor

Met El Idrissi

Desarrollador web WordPress freelance y emprendedor tecnológico en aplicaciones web SaaS

Ver Artículos