ACTUALITZACIÓ 05-10-2016

ELS ENLLAÇOS D’AQUEST ARTICLE JA NO EXISTEIXEN.

SI VOLS BAIXAR-TE VIDEOS DE 3ALACARTA VÉS A AQUEST ARTICLE ON EXPLICO COM FER-HO.

http://www.metelidrissi.com/2016/10/aplicacio-web-per-baixar-se-videos-de-3alacarta-facil-i-rapid/

 


 

¿Què es?

És un programet que t’ajudarà a descarregar vídeos de TV3, d’una forma senzilla i ràpida, ja que només hauràs de indicar-li la pagina del vídeos que vulguis baixar-te.

Instal·lació

El fitxer és un instal · lador complet, de moment només per a Windows. L’únic que has de fer és baixar-te’l i seguir els passos que t’indica per finalitzar la instal · lació.

Quan ho executis et demanarà dues coses:

  • URL del vídeo 3alacarta: Quan estiguis veient el vídeo que t’agrada, copia la URL de la barra del navegador i enganxa.
  • Directori de descàrrega: indica-on vols que es gravi el vídeo, i el recordarà per a la propera vegada.

El vídeo es grava amb el títol que apareix al web.

Fitxers

Descargar de TV3 (Versión 1.4-windows) (Fichero exe – 3.48 MB)
Descargar de TV3 (Versión 1.4-mac) (Fichero app – 5.3 MB)
Descargar de TV3 (Versión 1.4-linux) (Ficheros fuente – 632 KB)

Instal·lació

La versió per a Windows és un instal · lador automàtic, no hauries de tenir cap problema en fer-ho. Simplement descàrrega el programa, obre-i segueix els passos.

La versió per a Linux conté únicament els scripts en Python, així que pots copiar on vulguis i després executar posant «python descargar.py». Necessitaràs tenir instal·lat rtmpdump, la versió més recent (l’última és la 2.4) que trobis per la teva distribució.

La versió per a Mac és una aplicació individual, així que has de descarregar el fitxer ZIP, descomprimir (probablement Safari ho farà automàticament per tu) i després arrossegar el fitxer resultant a la icona d’aplicacions del Dock.

Encara no tinc agafat el truc a això de distribuir aplicacions per Mac, així que fa algunes coses rares que espero arreglar en un futur. En primer lloc necessites tenir instal · lada una versió recent de rtmpdump perquè funcioni, que pots descarregar d’aquesta adreça i instal·lar per separat. En la versió per a Windows està en el mateix paquet però aquí no he aconseguit fer-ho.

També veuràs que quan li dones a descarregar en la versió per a Mac la finestra es tanca sense més. En realitat el vídeo es descarrega, el que passa és que en Mac OS X no es queda oberta la finestra que mostra el progrés de la descàrrega. Espero esbrinar com arreglar

Còdi font

Si vols saber com funciona aquest programa per dins, millorar-lo o fer un sistema semblant aquí tens el codi font. El programa principal està fet en Python (descargar.py) i l’instal · lador és un script molt senzill construït amb l’assistent de Inno Setup.

La llicència de distribució és GPL, el que significa que és lliure, gratuït, i qualsevol treball derivat s’ha de distribuir amb la mateixa llicència.
Código fuente completo de la herramienta en Google Code (Subversion)

Imàges

Cuando estés viendo el vídeo en TV3 copia la URL

Quan estiguis veient el vídeo a TV3 còpia la URL

Pégala en el cuadro y pulsa en Descargar

Aquest article ha estat redactat íntegrament per http://blog.tvalacarta.info/herramientas/descargar-de-tv3/, en aquest bloc l’únic que he fet ha estat traduïr-ho al català i guardar-m’ho com un esborrany personal.

Acerca del Autor

Met El Idrissi

Desarrollador web WordPress freelance y emprendedor tecnológico en aplicaciones web SaaS

Ver Artículos